Welke Duplex vloerreiniger is het meest geschikt voor mij?

Wilt u een Duplex vloerreiniger kopen? Welk model is voor u het meest geschikt? De keuze is afhankelijk van het oppervlak dat u wilt reinigen en of je een stoomfunctie wenst. Dit bepaalt namelijk de breedte van de machine en de keuze voor een stoomvariant. Nieuwsgierig welke Duplex vloerreiniger u het beste kunt kopen? Lees dan snel verder!

Breedte Duplex vloerreinigingsmachines

De keuze voor de breedte van de Duplex vloerreiniger is afhankelijk van het aantal m² oppervlakte dat je wilt reinigen. Wil je weten hoe breed het type machine is? Dit staat in de naam. Zo is de Duplex 340 34 cm breed. Onderstaand een overzicht van de oppervlakgrootte en het type Duplex dat wordt geadviseerd.

DuplexBreedteOppervlakgrootte
Duplex 280i DC28 cm50 – 100 m²/uur
Duplex 280i AC28 cm50 – 100 m²/uur
Duplex 34034 cm180 – 200 m²/uur
Duplex Turbo38 cm300 – 350 m²/uur
Duplex 42042 cm350 m²/uur
Duplex 620 Tekna62 cm550 m²/uur

 

Bovenstaand overzicht is een advies, maar hoeft niet voor u te gelden. Heeft u te maken met een groot oppervlak, maar smalle paden? Dan kunt u beter kiezen voor een kleinere Duplex. Zo kunt u zonder problemen op alle plekken komen. Wilt u snoerloos werken? De Duplex 280i DC en Duplex Turbo werken op accu.

duplex steam

Dieptereiniging met stoom

Wilt u extra goed reinigen, hygiënisch en diep reinigen? Ga dan voor een Duplex Steam. Stoom reinigt diep en zorgt voor een hygiënisch schoon resultaat. Doordat de stoom vuil losweekt, heb je in veel gevallen geen chemie meer nodig. Bovendien doodt stoom de meeste bacteriën.

Duplex borstels

Heeft u een Duplex vloerreiniger gekozen, dan moet je nog een keuze maken voor de kleur borstels. Standaard wordt de machine geleverd met grijze borstels, maar u kunt ook een andere kleur bijbestellen:

  • Grijze borstels (universeel): geschikt voor alle type vloeren
  • Gele borstels (zacht): geschikt voor vloerbedekking
  • Zwarte borstels (hard): geschikt voor harde vloeren en hardnekkige vervuiling

Om optimaal te blijven reinigen is het van belang om uw borstels tijdig te vervangen. Wanneer u dit moet doen, hangt af van hoe vaak u hem gebruikt en het type vloer. Hoe ruwer de vloer, hoe eerder de borstels kunnen slijten. Gemiddeld gaan de borstels bij intensief gebruik twee jaar mee. Kunt u zien dat de borstels versleten zijn? Schaf dan nieuwe aan. Zo bent u verzekerd van het beste reinigingsresultaat.